Autobanden reparatie

Een lekke band is vervelend, zeker als u onderweg bent. Gelukkig kan uw autoband vaak worden hersteld. Wij vertellen u wanneer er nog iets te repareren valt.

Autoband beschadigd? Reparatie mogelijk!

Schade aan uw autobanden is vervelend, zeker als u onderweg bent. Om de kwaliteit van uw autoband te bewaren, is snelle reparatie essentieel. Als een scherp voorwerp (spijker, schroef, glas, etc.) de staalgordel heeft beschadigd, kan het zijn dat deze gaat roesten. Hierdoor zal na enige tijd de hechting met het rubbermengsel sterk verminderen. Dit kan uiteindelijk leiden tot separatie van het loopvlak.

Bij tijdige constatering en reparatie van een lek kan uw band in veel gevallen door een vakspecialist gerepareerd worden.

Rijd niet door op een lekke band!

Schade aan uw band ontstaat meestal doordat u door een scherp voorwerp rijdt. De boosdoener is vaak een spijker of een schroef. U zit dan waarschijnlijk ook met een lekke band. Om uw band nog te kunnen redden is het belangrijk dat u er niet op verder rijdt. Verder rijden is niet alleen onveilig, het kan ook uw band onherstelbaar beschadigen.

Plaats uw reservewiel of gebruik uw reparatiekit

U doet er goed aan om uw reservewiel te plaatsen, ook al hebt u nog lucht in uw beschadigde band. U kunt hier ook pechhulp voor inschakelen. Een reservewiel is tegenwoordig niet altijd aanwezig in auto’s. Dan is een reparatiekit een alternatief. Dit is een setje met speciale vloeistof en een compressor om uw beschadigde autoband tijdelijk mee te repareren. De daadwerkelijke reparatie moet door de garage worden gedaan.

Wanneer kan een band gerepareerd worden?

Laat uw beschadigde band direct vervangen of repareren bij een garagebedrijf. Deze zal beoordelen of uw band nog te maken is. Als de beschadiging niet groter dan 6 millimeter is dan is uw band meestal nog te redden. Deze beschadiging moet dan wel in het loopvlak van uw band zitten. Bij een beschadiging aan de rand of de zijkant is uw autoband vaak niet te repareren. De garagehouder herstelt uw band door vulkanische plakkers aan de binnenkant van uw band aan te brengen.

Een lekke band is vervelend als u onderweg bent. Met de Pechhulp on Demand app Allsecur is er hulp bij pech waar en wanneer u maar wilt. Zonder abonnement of lidmaatschap.