Opstalverzekering

Een eigen huis is een kostbaar bezit, iets waar je zuinig op bent. Als eigenaar van een woning is het daarom verstandig een opstalverzekering (ofwel woonhuisverzekering) af te sluiten.

Een opstalverzekering is een verzekering waarmee je eventuele schade aan je huis en alle daarbij horende onroerende zaken zijn verzekerd. Onroerende zaken zijn de niet verhuisbare zaken.

Als een hevige storm een aantal dakpannen van je huis afblaast, dan snappen wij dat je flink baalt. Maar de hoge kosten die deze schade met zich meebrengt, worden dan verzekerd met onze Opstalverzekering. Je bent niet alleen verzekerd tegen stormschade. Mocht er door brand, inbraak en blikseminslag schade ontstaan aan je huis, ook dan ben je verzekerd.

Waarom onze Opstalverzekering?

nooit onderverzekerd

standaard € 0,- eigen risico (ook bij stormschade)

zonnepanelen meeverzekerd

schade aan glas in de woning meeverzekerd

Binnen 3 minuten al overgestapt!

Opstalverzekering: wat is verzekerd?

Schade aan je woning kan op verschillende manieren ontstaan. Natuurlijk kan het gebeuren dat je per ongeluk zelf schade veroorzaakt. Of schade die je zelf hebt aangericht is verzekerd, hangt af van de dekking die je hebt gekozen.

Uitgebreid of Compleet?

Je hebt een mogelijkheid om de dekking uit te breiden naar een Opstalverzekering Compleet, waarbij je je verzekert tegen bijna alle schade die plotseling en onverwacht ontstaat. Ook als het je eigen schuld is.

* Wil je precies weten waarvoor je verzekerd bent? Lees dan onze polisvoorwaarden.


Welke schade is niet verzekerd?

Niet iedere schade wordt verzekerd met onze Opstalverzekering. Er is een aantal uitzonderingen, bijvoorbeeld:

  • Schade door overstroming of aardbeving
  • Schade door onvoldoende onderhoud of slijtage
  • Schade bij constructie- of bouwfouten
  • Schade bij neerslag (openstaande ramen of deuren)
  • Vochtdoorlating van muren (wel als de oorzaak verzekerd is)

Wil je precies weten hoe het zit? Lees dan onze polisvoorwaarden.

Meer verzekeringen in en rondom je huis

Verzeker je inboedel en/of je huis precies zoals je dat wilt. Je maakt je Woonverzekering compleet met onze Inboedelverzekering en/of Aansprakelijkheidsverzekering.

Heb je vragen?

Mocht je nog iets willen weten over onze Opstalverzekering, dan kun je op werkdagen van 08:00 tot 21:00 uur terecht bij onze klantadviseurs. Stel anders hier je vraag of gewoon bellen mag natuurlijk ook op 088-5485000.