Medisch

Heeft u een operatie ondergaan of begint u met medicijnen? Dan vraagt u zichzelf misschien af of u nog wel mag autorijden. Het is belangrijk om hier bij stil te staan.

Autorijden geeft een gevoel van vrijheid dat de meesten van ons liever niet opgeven. Veel mensen blijven daarom autorijden, ook al hebben ze het gevoel dat het niet helemaal veilig is. Twijfelt u of het nog wel medisch verantwoord is om aan het verkeer deel te nemen? En kan dit invloed hebben op uw autoverzekering? Allsecur geeft u graag nuttige informatie en handige tips over uw medische situatie en deelname aan het verkeer.

Meest gelezen

Autorijden na keizersnede

Als u een keizersnede heeft gehad kunt u daar nog een geruime tijd last van hebben. U moet er de eerste tijd misschien niet eens aan denken om achter het stuur te kruipen. Maar hoe zit het eigenlijk? Wanneer is het weer verantwoord om in de auto te stappen na een keizersnede?

Lees meer

Autorijden tijdens zwangerschap

Hoe verder in de zwangerschap, hoe lastiger het autorijden wordt. Waar moet u op letten als u zwanger in de auto stapt? Hoe maakt u uw autorit zo veilig en comfortabel mogelijk? En tot hoe ver in uw zwangerschap is het nog verantwoord om auto te rijden?

Lees meer

Autorijden na narcose

U mag niet direct autorijden na een narcose. Een operatie onder verdoving heeft namelijk uitwerking op uw alertheid. Na hoeveel uren of dagen is het weer verantwoord om aan het verkeer deel te nemen? En wat zijn de gevolgen voor uw autoverzekering als u te snel weer achter het stuur kruipt?

Lees meer