Autorijden na een narcose

Hoe lang na een narcose is het weer verantwoord om aan het verkeer deel te nemen? En hoe zit het met uw autoverzekering? Allsecur vertelt u graag meer!

Veilig en verantwoord autorijden na een narcose

U mag niet direct autorijden na een narcose. Een operatie onder verdoving heeft namelijk uitwerking op uw alertheid. Na hoeveel uren of dagen is het weer verantwoord om aan het verkeer deel te nemen? En wat zijn de gevolgen voor uw autoverzekering als u te snel weer achter het stuur kruipt? Allsecur vertelt u graag meer over autorijden na een narcose.

Klachten na een narcose in combinatie met autorijden

De klachten die u na een narcose kunt hebben verschillen per operatie en per persoon. Pijn en misselijkheid komen vaak voor. Ook kunt u last hebben van spierpijn, gewrichtspijn en pijn aan uw operatiewond. De meeste mensen voelen zich na een narcose niet fit, duizelig en zijn minder alert.

De eerste dag na een narcose mag u niet autorijden. Hoe snel u wel weer mag rijden hangt af van uw conditie en het soort operatie dat u heeft gehad. Volg altijd het advies van uw behandelend arts. Het is ook erg belangrijk dat u goed naar uw eigen lichaam luistert. Twijfelt u of u kunt rijden? Neem dan geen risico en laat u rijden.

Medicijnen na een narcose

Soms moet u na een operatie medicijnen gebruiken. Bepaalde medicijnen hebben invloed op uw rijvaardigheid. Dit soort medicijnen herkent u aan een gele sticker op de verpakking. Het is bij wet verboden om auto te rijden als u deze medicijnen gebruikt. Doet u dit wel dan loopt u een groot risico dat uw autoverzekeraar niet uit zal keren na een ongeval.

Autorijden na een narcose: hoe zit het nu?

Wat zegt de wet over autorijden na een narcose? Er is geen concrete wetgeving hierover. Wel staat er in de wet dat u ‘geen gevaar op de weg mag veroorzaken’. Het kan dus gevolgen hebben als u een ongeluk veroorzaakt wanneer u redelijkerwijs had kunnen vermoeden dat het niet veilig was om de weg op te gaan. Dit betekent dat u aansprakelijk kan worden gesteld.

Na een operatie kunt u lang uit de roulatie zijn. Wist u dat met een inzittendenverzekering ook uw weggevallen arbeidsinkomsten verzekerd zijn na een ongeval? Uw premie berekenen en uw autoverzekering afsluiten is bij Allsecur in een paar eenvoudige stappen geregeld.