Autorijden met medicijnen?

Gebruikt u medicijnen en wilt u autorijden? Het rijden met medicijnen heeft invloed op uw autoverzekering bij een ongeluk. Lees het hier!

Het gebruik van medicijnen in combinatie met autorijden

Het is soms een onvermijdelijke situatie. U heeft net medicijnen geslikt, maar u moet ook met de auto de weg op. Hoe kunt u bepalen of dit nog steeds kan? En waar moet u van op de hoogte zijn als u toch met medicijnen de weg op gaat?

Kan ik nog autorijden met mijn medicijnen?

Soms voelt u de bijwerkingen van medicijnen niet, maar dit betekent niet dat de bijwerkingen er niet zijn. Lees daarom altijd goed de bijsluiter van uw medicijnen voordat u gaat rijden. Staat hierin dat de medicijnen invloed hebben op uw rijvaardigheid? Stap dan niet de auto in. Weet u niet zeker of u mag rijden met uw medicijnen? Vraag dit dan aan uw huisarts.

De gevolgen: gaat u toch autorijden terwijl uw arts dit sterk afraadt? U bent dan bewust een gevaar op de weg. En uw autoverzekering keert bij eventuele schade niet uit. Zorg dus dat u zich ervan bewust bent, dat het rijden met medicijnen die uw rijgedrag beïnvloeden, hetzelfde is als het rijden met overmatig alcohol of drugs.

Lichamelijke aandoeningen: de gevolgen voor het autorijden en uw autoverzekering

Heeft u lichamelijke aandoeningen? Of deze nu chronisch of tijdelijk zijn, het is belangrijk te weten wat de gevolgen voor uw autorijden en autoverzekering zijn. Vaak is op de website van bepaalde chronische aandoeningen zoals epilepsie en diabetes te vinden wat u wel of niet mag of juist moet doen tijdens het autorijden. Voor tijdelijke aandoeningen zoals een gebroken been of arm is dit niet anders. Uw rijbewijs en auto zijn waarschijnlijk niet aangepast aan de veranderde situatie. Informeer bij uw huisarts of u nog steeds mag autorijden.

Een auto-ongeluk dat veroorzaakt wordt omdat de bestuurder onder invloed is van medicijnen, is niet verzekerd. Lees daarom voor gebruik altijd de bijsluiter of raadpleeg uw arts.