Accessoires in de winter

In de winter wordt er meer van uw auto gevraagd dan in normale weersomstandigheden. Vind hier alle benodigde winteraccessoires om veilig de weg op te gaan.

Benodigde autoaccessoires in de winter

De winter staat in het teken van vele pechgevallen, dichtgesneeuwde auto’s en bevroren sloten. Als de winter weer voor de deur staat, is het tijd om maatregelen te nemen en winteraccessoires voor uw auto in huis te halen. In de winter wordt er meer van uw auto gevraagd dan in normale weersomstandigheden. Zorg dat u voorbereid de weg op gaat.

Handige winteraccessoires

Allsecur zet de onmisbare winteraccessoires voor u op een rij:

Winterbanden

Winterbanden zijn in Nederland nog niet verplicht zoals in Zweden, Noorwegen en Duitsland, maar het is geen overbodige luxe om ze aan te schaffen. Zet winterbanden onder uw auto als het kouder is dan 7 graden. Winterbanden geven u meer grip op de gladde en besneeuwde wegen. Let op: ook al heeft u winterbanden onder uw auto, het is nog steeds noodzakelijk om uw rijgedrag aan te passen bij winterweer.

Winterbestendige vloeistoffen voor uw auto

Gaat het vriezen? Haal dan antivries ruitensproeier in huis. Vul uw ruitensproeier reservoir aan met antivries ruitensproeier, zodat het reservoir niet bevriest in de koude wintermaanden. Daarnaast moet u ook rekening houden met uw koelvloeistof. Is deze vloeistof bestand tegen vorst? Als u alles-in-één koelvloeistof heeft, zit er standaard antivries in. Wij adviseren om altijd te controleren of uw koelvloeistof antivries bevat.

Antivries folie of deken voor uw voorruit

Antivries voorruitfolie of een deken is een echte aanrader in de winter! De voorruit sneeuw- en ijsvrij maken is altijd een hele klus. Antivries folie kan u een hoop werk besparen. U legt het ’s avonds op uw autoruit en dan heeft u er in de ochtend plezier van! Deze folies zijn verkrijgbaar voor zowel uw voor-als achterruit.

Andere handige accessoires zijn bijvoorbeeld slotspray en ruitontdooier. Het kan zomaar gebeuren dat uw autoslot is bevroren en u uw auto niet in kunt, dan is slotspray erg handig. Ditzelfde geldt ook voor ruitontdooier voor uw bevroren ruiten. Tip: bewaar deze sprays wel buiten de auto!

Pas uw rijgedrag in de winter aan

Allsecur weet uit ervaring dat de kans op schade met 60% toeneemt bij winterweer. Houd u dus altijd aan de snelheidslimiet en pas uw rijgedrag aan bij slechte weersomstandigheden om schade te voorkomen. Wilt u nog meer tips voordat u in de winter de weg op gaat? Allsecur geeft u graag meer informatie zodat u goed voorbereid en veilig de weg op kan. Lees onze checklist voor gebruik sneeuwkettingen bijvoorbeeld.