Alles over de brandstofpomp

De brandstofpomp: een onmisbaar onderdeel. Allsecur vertelt u graag alle ins en outs over deze elektrische of mechanische pomp in uw auto.

De brandstofpomp: een onmisbaar onderdeel in uw auto

De brandstofpomp verplaatst brandstof vanuit de brandstoftank naar de motor. Welke soorten brandstofpompen zijn er? Hoe weet u dat u een mankement aan uw brandstofpomp heeft? Wat kost het om een brandstofpomp te vervangen? En kunt u uw brandstofpomp zelf repareren? Allsecur vertelt u graag meer over de brandstofpomp.

Heeft u een mankement aan uw brandstofpomp?

Hoe weet u of er iets mis is met uw brandstofpomp? Deze problemen met uw auto kunnen erop wijzen dat uw brandstofpomp niet goed functioneert:

  • Uw brandstofverbruik neemt toe
  • Uw motor slaat over
  • Uw motor slaat moeilijk aan

Soorten brandstofpompen

Er zijn twee soorten brandstofpompen: mechanische en elektrische. De meeste auto’s hebben een elektrische pomp, mechanische komen bijna niet meer voor. Een brandstofpomp bestaat uit twee pompen. De opvoerpomp verplaatst de brandstof naar de motor. De hogedruk inspuitpomp zorgt dat de brandstof de juiste druk heeft als het de motor ingaat.

Uw brandstofpomp vervangen

Het vervangen van een brandstofpomp is specialistisch werk. U kunt het daarom het beste aan een garage overlaten. De kosten kunnen behoorlijk uiteen lopen. Het vervangen van de inspuitpomp is een stuk duurder dan een nieuwe opvoerpomp laten aanbrengen. U bent meestal een bedrag tussen de €400 en €2.500 kwijt als uw brandstofpomp vervangen moet worden.

Mechanische pomp zelf repareren

Heeft u een oude auto met een mechanische pomp? Dan kunt u deze in sommige gevallen zelf repareren. Wat moet u doen? Schroef als eerste de dop van de pomp eraf. Haal daarna het filter eruit en maak het schoon met benzine. Plaats een nieuwe pakkingring en schroef de deksel weer op de brandstofpomp.

Is uw brandstofpomp gerepareerd? Dan kunt u weer met een veilig gevoel de weg op. Ook goed verzekerd zijn draagt bij aan dat gevoel. Bij Allsecur vindt u autoverzekeringen met een prima dekking tegen een scherpe prijs. Uw autoverzekering afsluiten doet u eenvoudig online.