Remschijven van uw auto

Remschijven zijn slijtbare onderdelen. Vervang ze daarom met enige regelmaat om uw eigen veiligheid in het verkeer te waarborgen. Lees hier wanneer en hoe.

Uw remschijven dient u regelmatig te (laten) vervangen

Voor uw veiligheid is het belangrijk dat uw remmen goed werken. Uw auto remt onder andere door middel van remschijven. Dit zijn slijtbare onderdelen. Door de frictie met de remblokken worden ze steeds dunner. Dit betekent dat uw remschijven met enige regelmaat aan vervanging toe zijn. Hoe weet u dat het tijd is om uw remschijven te vernieuwen?

Wanneer moet ik mijn remschijven vervangen?

Remschijven moeten vervangen worden als ze te dun, krom of gegroefd zijn. Uw remschijven worden altijd per set vernieuwd. Als één remschijf aan de voorkant of achterkant versleten is, dan de wordt de andere schijf aan die kant ook vernieuwd. Zo blijft de remkracht van uw auto goed verdeeld. Meestal moeten ook uw remblokken worden vervangen als u nieuwe remschijven krijgt.Hoe weet u dat of uw remschijven versleten zijn? Deze tekenen kunnen er op wijzen dat u ze moet laten vervangen:

  • Uw auto remt minder goed.
  • U hoort een slijpend of piepend geluid bij het remmen.
  • Het controlelampje voor uw remmen gaat branden.

Het controleren van uw remmen is een vast onderdeel van de APK, de inspectie van uw auto, en de grote beurt. Normaal moet slijtage van de remschijven dus op tijd worden opgemerkt door uw garage. Zorg dat uw remmen altijd goed werken. Ga bij twijfel direct naar uw garage. Uw veiligheid gaat voor alles. Mocht er toch iets misgaan, dan is het een geruststellend idee om goed verzekerd te zijn. Uw autoverzekering afsluiten doet u eenvoudig online bij Allsecur.