Schokdempers en draagveren

Waarom zijn schokdempers en draagveren belangrijk? En wanneer moet u ze vervangen? Wij vertellen u graag meer over het veersysteem onder uw auto.

Schokdempers en draagveren zorgen voor comfort en veiligheid

Het veersysteem zorgt dat u comfortabel in uw auto zit. Het bestaat uit schokdempers en draagveren. Wat doet een veersysteem precies en waarom is het belangrijk? Doet het nog meer dan comfort bieden? En hoe weet u dat het tijd is om uw schokdempers en draagveren te vervangen? Allsecur vertelt u graag meer over het veersysteem in uw auto.

De functie van een veersysteem

Zonder de veren onder uw auto voelt u elke hobbel in de weg. De schokdempers dempen op hun beurt weer de beweging van de veren. Zonder schokdempers blijft uw auto op en neer bewegen. Het veersysteem zorgt ook dat uw wielen contact blijven houden met het wegdek. Dit geeft uw auto een betere wegligging en maakt deze beter bestuurbaar. Een goed veersysteem draagt dus ook bij aan uw veiligheid.

Wanneer moet u uw schokdempers en draagveren vervangen?

Schokdempers gaan lang mee, het kan zijn dat u ze nooit hoeft te vervangen. Het slijten gaat zeer geleidelijk. Het valt daarom niet snel op als uw veersysteem versleten is. U kunt het controleren door hard op een hoek van uw auto te drukken. Als uw auto meerdere keren op en neer gaat zijn uw schokdempers waarschijnlijk versleten. Ook kunnen schokdempers gaan lekken, ze zijn dan vochtig van de olie die er normaal in zit.
Uw garage of dealer zou uw schokdempers moeten controleren bij een beurt aan uw auto. U kunt het vervangen ook beter aan een professional overlaten. Uw schokdempers of draagveren worden altijd per set aan de voorkant of achterkant vervangen.

Slijtage voorkomen

Bij normaal gebruik gaan schokdempers en draagveren zeer lang mee. De belangrijkste manier om slijtage te voorkomen is door rustig over verkeersdrempels heen te rijden.Met goed werkende schokdempers en draagveren gaat u veiliger de weg op. Gaat het toch een keer mis, dan wilt u goed verzekerd zijn. Voor een autoverzekering met een uitstekende dekking tegen een scherpe prijs bent u bij Allsecur aan het goede adres. Uw autoverzekering berekenen en afsluiten doet u bij Allsecur eenvoudig online.