Onderhoud

Het niet op regelmatig laten uitvoeren van onderhoud kan grote financiële gevolgen hebben, maar ook autopech en ongelukken voorkomen.

Op slecht werkende remmen, of een te laag oliepeil moet u niet bezuinigen. Zorg er daarom voor dat u geen servicebeurten mist, op termijn worden de onderhoudsbeurten dan alleen maar duurder. Allsecur biedt u verschillende onderhoudstips waarbij we stapsgewijs uitleggen hoe u het beste kunt handelen. Zo kunt u ten allen tijden veilig en goed voorbereid de weg op. Veiliger voor uzelf en voor anderen op de weg.

Meest gelezen

Olie bijvullen

Geregeld olie peilen en bijvullen is van groot belang. Zowel teveel als te weinig olie is niet goed voor uw auto. Uw motor kan dan vastlopen, waardoor u plotseling een noodstop moet maken. Een nieuw motorblok is dan de enige oplossing. Controleer daarom een keer per maand het oliepeil van uw auto.

Lees meer

Ruitenwisservloeistof

Sneeuw en strooizout in de winter, stof in de zomer, regen en bladeren in de herfst en vervelende bloesem en vogelpoep in de lente. Er bestaat geen jaargetijde waarin uw autoruiten niet vies worden. Goede ruitenwisservloeistof is daarom een must! Voorkom auto-ongelukken en houd uw autoruiten schoon.

Lees meer

Het onderhoudsboekje

Het onderhoudsboekje is handig om het onderhoud aan uw auto in bij te houden. Maar welke informatie staat er eigenlijk in? En wat te doen als het odnerhoudsboekje kwijt is?

Lees meer