Auto start niet

Startproblemen met de auto hebben we allemaal wel eens. Door te weten waar dit mee te maken heeft kunt u dit probleem voor zijn.

Klaar voor de start… oeps!

U heeft het vast wel eens meegemaakt. U bent klaar voor vertrek, maar uw auto wil niet starten. Meestal komt dit door een lege accu. Maar om het mankement aan uw auto te verhelpen moet u eerst zeker weten wat er mis is. Allsecur vertelt u graag waar u op moet letten om de oorzaak te vinden. En wat u eventueel kunt doen als uw auto niet start.

Lege accu

De meest voorkomende oorzaak van een niet startende auto is een lege accu. Vooral in de wintermaanden komt dit vaak voor. Het ligt vrijwel zeker aan uw accu als er helemaal niets gebeurt wanneer u uw contactsleutel omdraait en er ook geen onderhoudsmeldingen zijn. U kunt dan een beroep doen op de Pechhulp on demand app of een automobilist met startkabels om hulp vragen. Als dit niet helpt dan moet u waarschijnlijk uw accu vervangen.

Kapotte startmotor

Werkt uw accu wel? Dan kan er een probleem zijn met de startmotor. Als dit het geval is dan hoort u bij het starten alleen een klik. Het rondsel zit dan vast in de starterkrans. U kunt dit soms tijdelijk verhelpen door uw auto in de hoogste versnelling te zetten zachtjes heen en weer te duwen. Uw startmotor is dan wel binnenkort aan vervanging toe.

Andere oorzaken

Werkt de startmotor wel, maar slaat uw auto toch niet aan? Dan zijn er nog een aantal andere oorzaken mogelijk voor startproblemen. Dit zou er mis kunnen zijn als uw auto niet start:

  • Defecte bougies
  • Scheurtjes in de bougiekabels
  • Problemen met de brandstofpomp
  • Scheurtjes in de brandstofslang
  • Een verstopt luchtfilter