Welke garage is het beste?

Waar moet u op letten bij het kiezen van een garage? Zijn er keurmerken? En hoe zit het met uw autoverzekering?

Hoe vindt u de beste garage voor uw auto?

Zoekt u een garage voor onderhoud aan uw auto? Dan is het vaak lastig kiezen. Hoe weet u of een garage de juiste keuze is? U wilt niet onnodig veel betalen en al helemaal niet betalen voor onnodige reparaties. Waar moet u op letten bij het kiezen van een garage? Zijn er keurmerken? En hoe zit het met uw autoverzekering? Allsecur helpt u graag bij het maken van de juiste keuze.

Vraag het bekenden of lees reviews

De meest betrouwbare informatie vindt u bij vrienden, familie, collega’s en kennissen. Vraag met welke garage zij goede ervaringen hebben. U kunt ook kijken naar online beoordelingen. Check vooral websites, waar veel reviews te vinden zijn. Zo krijgt u het meest representatieve beeld.

Waar moet u op letten bij een garage?

Eenmaal bij een garage aangekomen, zijn er zaken waar u ter plekke op kunt letten. Wat zijn belangrijke aandachtspunten, waarop u de kwaliteit van een garage kunt beoordelen?

  • Is er een professionele sfeer in de garage? Wordt u klantvriendelijk, geduldig en met kennis van zaken te woord gestaan? Of is het personeel neerbuigend, ongeduldig en zetten ze u onder druk?
  • Is de werkplaats geordend? Is er moderne apparatuur aanwezig?
  • Krijgt u een aanbieding die te mooi is om waar te zijn? Vaak is dit een manier om u naar binnen te lokken. U krijgt vervolgens te maken met onverwachte en onnodige reparaties.
  • Is de communicatie van de garage duidelijk? Is het helder voor u wat er moet gebeuren en wat u daarvoor betaalt? Is de garage bereid om een schatting te maken van de kosten?

Garage aangesloten bij de BOVAG?

Kies altijd voor een garage die is aangesloten bij de BOVAG. Garages moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen om lid te mogen worden. Bovendien heeft u bij aangesloten bedrijven altijd drie maanden garantie op onderhoud en reparatie. Op de website van de BOVAG kunt u checken of een bedrijf is aangesloten.

Bent u ondanks alles toch ontevreden achteraf? Allsecur vertelt u graag welke stappen u kunt nemen bij klachten na onderhoud.

Onderhoud aan uw auto gedekt?

Onderhoud aan uw auto is voor uw eigen rekening. De reparatie van schade kan echter wel binnen de dekking van uw autoverzekering vallen. Bij Allsecur moet u dit laten repareren bij één van de herstellers waar wij mee samenwerken. Wilt u zelf uw garage kiezen? Kies dan voor de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze. Uw autoverzekering afsluiten doet u gemakkelijk en snel online.