Dagwaarde van uw auto

Als u de dagwaarde van uw auto hoog wilt houden, is het belangrijk om te weten welke zaken daar invloed op hebben.

Wat is uw auto eigenlijk nog waard?

Wanneer u uw auto wilt verkopen of inruilen, is het erg belangrijk om een indicatie te hebben van de dagwaarde, ook wel restwaarde of inruilwaarde genoemd. Zonder de huidige waarde van uw auto te weten, heeft u namelijk grote kans dat u de auto verkoopt voor een slechte prijs.

Als u deze dagwaarde zo hoog mogelijk wilt houden, is het ook belangrijk om te weten welke verschillende zaken hier invloed op hebben. Hoe wordt deze waarde bepaald en heeft u daar zelf invloed op? Allsecur vertelt u hieronder graag meer over de waardebepaling van een auto en de mogelijkheden voor uw autowaarde.

De waardebepaling van uw auto

De dagwaarde hangt af van verschillende factoren. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan het bouwjaar, het model, de staat van het voertuig en of het voertuig op dit moment nog een geldige APK heeft. Uiteraard is ook de huidige staat van uw auto bepalend. Denk hierbij aan diverse schades, bouwjaar en de kilometerstand van uw auto. Ook de kleur, het aantal opties en de populariteit van het model op de tweedehandsmarkt zijn bepalend voor de waarde.

Onderhoud uw auto goed, omdat ie het waard is!

De onderhoudsstaat van uw auto is een belangrijke factor bij de waardebepaling van uw auto. Door goed onderhoud kunt u hoge kosten besparen op het gebied van inspecties en reparaties. Hieronder vindt u enkele tips met betrekking tot auto-onderhoud:

  • Kleine problemen/defecten snel aanpakken
  • Nadruk op motoronderhoud
  • Weersomstandigheden tegengaan door was- en waxbeurten
  • Bewust rijden ter voorkoming van snelle slijtage van onderdelen
  • Op de hoogte zijn van uw auto instructieboekje
  • Banden, filters, remblokken, vloeistoffen controleren en vervangen
  • Olie bijvullen en verversen

Voorkomen is beter dan genezen

Als u een onderhoudsbeurt overslaat, dan kan het u uiteindelijk dubbel zoveel geld kosten. U ontkomt niet aan de benodigde reparaties. Overslaan van onderhoud zullen de problemen verergeren en dit resulteert in waardevermindering van uw auto. Voorkomen is dus beter dan genezen!