Distributieriem vervangen

Als de distributieriem breekt, is motorschade vaak het gevolg en zit u met torenhoge reparatiekosten. Tijdig vervangen dus.

Distributieriem: tijdig vervangen scheelt torenhoge reparatiekosten!

Een distributieriem vervangen is een kostbare reparatie. Reden voor veel automobilisten om deze reparatie uit te stellen. En omdat de auto er niet zichtbaar beter door rijdt, lijkt vervanging ook onnodig. Niets is minder waar. Uw distributieriem dient tijdig vervangen te worden. Allsecur vertelt u hoe en wanneer!

Cruciaal onderdeel in de motor

De distributieriem is een rubberen band met ribbels erop. De band zorgt er als een radar voor dat de nokkenassen in de auto worden aangedreven door de krukas. Het is een cruciaal onderdeel in de motor van de auto. Het vervangen van een distributieriem kost tussen de 400 en 600 euro.

Uw distributieriem vervangen: waarom en wanneer?

De riem moet regelmatig vervangen worden omdat hij aan slijtage onderhevig is. Hij kan daardoor breken en een aantal kleppen onherstelbaar beschadigen. Het vervangen van deze kleppen is een kostbare reparatie. Soms zelfs zo kostbaar dat reparatie niet meer lonend is.

Over het algemeen moet de distributieriem vervangen worden tussen de 60.000 en 120.000 kilometer of na 5 jaar, omdat het rubber verouderd. Wanneer de riem precies vervangen moet worden is afhankelijk van de auto. Kijk hiervoor in uw instructieboekje of vraag het uw garage.

Distributieriem kapot? Allsecur staat voor u klaar!

Schade door een kapotte distributieriem is niet gedekt. Tijdig vervangen dus. Wel kunt u zich verzekeren voor pechhulp. Mocht uw distributieriem kapot gaan, dan zorgt Allsecur dat u snel een lift naar huis krijgt en uw auto naar een garage wordt gesleept.