Kleine beurt

Een kleine beurt is essentieel voor de levensduur van uw auto en voor uw veiligheid. Uw auto wordt hierbij jaarlijks nagelopen op enkele essentiële punten.

Tijd voor een kleine beurt!

Voor uw veiligheid in het verkeer is het belangrijk dat u uw auto goed onderhoudt. Dat kan bijvoorbeeld met een kleine beurt. Wat is een kleine onderhoudsbeurt precies? Wat is het verschil met een grote beurt? En hoe vaak is een kleine beurt nodig?

Wat is een kleine beurt?

De term kleine beurt is een beetje achterhaald. Nieuwere auto’s hebben vaak hun eigen onderhoudsschema’s die per merk en type auto verschillen. Onder de kleine beurt verstaan we ‘periodiek onderhoud’. De kleine beurt wordt jaarlijks uitgevoerd of als de auto een bepaald aantal kilometers heeft gereden sinds het vorige onderhoud. Meestal wordt hiervoor 20.000 kilometer aangehouden.

Wat gebeurt er bij een kleine beurt?

Bij de kleine beurt wordt uw auto op een aantal punten gecontroleerd en worden er bepaalde onderdelen vervangen. Uit welke werkzaamheden de kleine beurt bestaat verschilt per garage. Ook kan dit verschillen per type auto. Dit hangt af van wat de fabrikant voorschrijft. Het vervangen van de motorolie en oliefilters is bijna altijd onderdeel van de kleine beurt. Ook controleert de garage altijd op cruciale onderdelen zoals banden, remmen, remvloeistof, ruitenwissers en uw uitlaat.

Wat is het verschil met een grote beurt?

De naam zegt het eigenlijk al. Een grote beurt is een uitgebreidere versie van de kleine beurt. Er wordt op meer punten gecontroleerd. Denk hierbij aan het koelsysteem en de wielophanging. Ook worden er meer onderdelen gereinigd of vervangen, zoals bougies, luchtfilters en brandstoffilters. Welke werkzaamheden onder de kleine of grote beurt vallen verschilt per garage. Het is dus verstandig om eerst de werkzaamheden goed te vergelijken voor u een garage kiest.

Met een goed onderhouden auto gaat u veiliger de weg op. Ook een goede autoverzekering is belangrijk. Bij Allsecur vindt u goede autoverzekeringen voor een scherpe prijs!