Koplampen polijsten

Na verloop van tijd kunnen uw koplampen er verweerd en dof uit gaan zien. Waarom is het verstandig om deze te polijsten?

Uw koplampen weer bling bling!

Na verloop van tijd kunnen uw koplampen er verweerd en dof uit gaan zien. Door ze te polijsten brengt u ze weer terug in hun oude staat. Waarom is het verstandig om uw koplampen te polijsten? Welke kosten zijn eraan verbonden? En kunt u dit zelf doen? Allsecur vertelt u graag meer over het polijsten van koplampen.

Met koplampen bedoelen we in dit geval de doorzichtige kap die voor de lampen zit. Vroeger was deze van glas. Tegenwoordig zijn koplampen gemaakt van kunststof met een dunne coating eroverheen. Door invloeden van buitenaf kan deze coating er dof uit gaan zien en verweerd raken. Halogeenlampen kunnen dit proces versnellen.

Waarom autolampen polijsten?

Veel mensen polijsten hun koplampen om ze er mooier uit te laten zien. Maar er is ook een veiligheidsaspect. Uw koplampen kunnen uiteindelijk te weinig licht geven. Dit levert gevaarlijke situaties op voor u en uw medeweggebruikers. Het kan ook betekenen dat uw auto niet door de apk-keuring heen komt. Het kan dus nuttig zijn om uw lampen te polijsten.

Wat kost het om mijn lampen te polijsten?

Het kost niet erg veel geld om uw koplampen te laten polijsten. De bedrijven die deze service aanbieden doen het meestal voor ongeveer 70 euro. U kunt er ook voor kiezen om het zelf te doen. U bent dan rond de 30 euro kwijt, maar u bent er wel een paar uur zoet mee.

Zelf uw koplampen polijsten

Er zijn diverse setjes op de markt om zelf uw lampen te polijsten. De meeste kosten rond de dertig euro. In zo’n setje zit meestal schuurpapier, polijstpasta, een steunschijf en polijstpad voor uw boormachine, een polijstdoek en een coating tegen uv-stralen. In de bijbehorende instructie wordt u stap voor stap door het proces van het polijsten heen geleid.

Met een goed onderhouden auto gaat u veiliger de weg op. Mocht het toch een keer misgaan, dan wilt u goed verzekerd zijn. De autoverzekeringen van Allsecur bieden een uitstekende dekking tegen een scherpe prijs.