Krassen verwijderen

Krassen op de auto: het kan iedereen overkomen. Vervelend, maar goed te repareren. Lichte krassen kunt u vaak zelf verwijderen.

Kras op uw auto? Geen reden tot paniek!

Parkeerschade, vandalisme of een kinderfietsje erlangs geschaafd? Het kan iedereen overkomen. Een kras op uw auto is vervelend, maar goed te repareren. Er zijn veel bedrijven die krassen op uw auto kunnen verwijderen. Lichte schrammen kunt u vaak ook zelf verwijderen. Allsecur vertelt u hoe.

Krassen verwijderen met wax

Krassen in de lak van uw auto kunt u voorkomen door uw auto in te wrijven met speciale wax. Hele lichte krassen kunnen ook worden opgevuld met deze wax. Ze vallen dan veel minder op. Voor wat diepere krassen zijn er ook speciale soorten wax met een kleur.

Krassen verwijderen door polijsten

Een krasje op uw motorkap is eigenlijk een hoogteverschil in de autolak. Als je dit verschil weg polijst, zie je er vrijwel niets meer van. Er zijn veel verschillende soorten polijstmiddelen verkrijgbaar. Vraag daarom altijd om advies van een specialist voor het juiste middel voor uw lak.

Krassen verwijderen met krasstiften

Er zijn 2 soorten krasstiften die uw kras kunnen weghalen. Kleurstiften vullen de kras op uw auto op door hem te kleuren. Er zijn ook krasstiften die het juist opvullen door de lak om de kras heen te verdunnen. De verdunde lak vult alle oneffenheden op en hard weer uit.

Melden van lakschade

Krijgt u de kras niet zelf weg en bent u Volledig Casco verzekerd? Dan kunt u de schade online melden via Allsecur. Wij laten de schade dan vakkundig repareren.

Tip: Elke kras, elke lak en elk middel is weer anders. Vraag advies over het voor u meest geschikte middel.