Lakschade voorkomen

Lakschade aan uw auto moet snel hersteld worden om doorroesten te voorkomen. Allsecur vertelt u meer over de verschillende oorzaken en oplossingen.

Hoe kunt u lakschade aan uw auto voorkomen?

Lakschade aan uw auto kan heel frustrerend zijn. Het ontsiert de auto, waardoor de waarde van uw auto daalt. Uiteraard wilt u dit voorkomen. Daarom legt Allsecur u graag meer uit over de verschillende oorzaken en oplossingen voor autolakschade. Daarnaast kijken we naar de rol van uw autoverzekering over autolakschade en eventuele dekkingen.

Oorzaken van autolakschade

Er zijn verschillende oorzaken van lakschade aan uw auto. Vocht en strooizouten veroorzaken roest en tasten de autolak aan. Ook vogelpoep kunt u maar beter zo spoedig mogelijk van uw auto verwijderen. Het bevat agressieve zuren die autolakschade kunnen veroorzaken. Steenslag tijdens het autorijden, kan u ook ongelukkige lakschade opleveren aan uw auto. Verder is het ook mogelijk dat er door vandalisme, een verkeersongeluk of uw eigen schuld lakschade is ontstaan aan uw auto.

Hoe kunt u lakschade verwijderen?

Om uw lakschade te verwijderen of te verhelpen moet u eerst bepalen om wat voor type lakschade het gaat. Krassen, schaafschade of diepe krassen kunnen door middel van een autoschade expert via spuit- of polijstwerk worden verholpen. Bij watervlekken, vogelpoep, steenslag, strooizoutaanslag op uw auto, is het aan te raden uw auto wat vaker te wassen en waxen waardoor met deze extra beschermlaag uw autolak er nog vele jaren mooi uit kan zien.

Dekt mijn autoverzekering deze schade?

Afhankelijk van wat de oorzaak is van uw lakschade, vergoedt de verzekeraar de schade. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de gekozen dekking van uw autoverzekering. Bij lakschade dat veroorzaakt is in het verkeer door uzelf of door een ander, heeft u bij een volledig casco dekking en/of een extra rechtsbijstandverzekering de mogelijkheid om de schuldvraag door uw verzekeraar te laten uitzoeken.

Met alleen een WA verzekering of een Beperkt Casco verzekering ligt dit anders. In deze gevallen zult u zelf de schade moeten verhalen bij de tegenpartij en de schade zal door uzelf moeten worden betaald bij schade door eigen schuld. Het is belangrijk om de voorwaarden van uw autoverzekering te raadplegen en te bekijken welke autolakschade door uw verzekeraar wordt vergoedt en in welke situaties.