Motorrevisie

De motor in uw auto bevat onderdelen, die gevoelig zijn voor slijtage. Soms zijn de motoronderdelen zo versleten, dat een motorrevisie nodig is.

Motorrevisie: uw motor weer zo goed als nieuw!

De motor is het hart van uw auto en dus heeft u graag dat deze blijft werken alsof hij nieuw is. Er zijn verschillende motoronderdelen die gevoelig zijn voor slijtage. Meestal is reparatie of vervanging van een enkel onderdeel genoeg om uw auto weer soepel te laten lopen. Maar soms is de motor zo erg versleten dat een revisie nodig is. Wat is een motorrevisie precies? Wanneer is een revisie nodig en wat kost het?

Wat is een motorrevisie?

Een motorrevisie is een opknapbeurt van de motor. Bij een revisie wordt de motor helemaal uit elkaar gehaald. Hierna controleert de monteur alle onderdelen. Kapotte en versleten onderdelen worden gerepareerd of vervangen. De rest van de onderdelen maakt de monteur weer schoon. Hierna is uw motor weer zo goed als nieuw.

Wanneer is een revisie nodig?

Meestal zijn het oudere auto’s met veel gereden kilometers die rijp zijn voor een motorrevisie. Loopt uw motor slecht? Maakt uw motor veel lawaai? Of verbruikt uw auto meer olie of benzine dan normaal? Dit kan erop wijzen dat uw motor versleten is en toe is aan een revisie.

Wat kost een motorrevisie?

Het reviseren van uw motor is niet goedkoop. Normaal gesproken bent u een bedrag van rond de 5.000 euro kwijt. U kunt ook kiezen voor een ruilmotor. Dit is meestal goedkoper. Een ruilmotor is een gebruikte motor die opgeknapt is. Dit is ook een optie als uw eigen motor niet meer te repareren is.

Wat kunt u zelf doen?

Het reviseren van een motor is specialistenwerk. Dat kunt u beter aan een vakman overlaten. U kunt wel zo goed mogelijk voor uw motor zorgen. Zo voorkomt u dat een motorrevisie nodig is. Houd u aan de voorgeschreven onderhoudsintervallen, controleer regelmatig het oliepeil en het peil van de koelvloeistof. En onderneem actie bij onderhoudsmelding.

Met een gereviseerde motor kunt u weer met een prettig gevoel de weg op. Ook een goede autoverzekering draagt bij aan dat gevoel. Bij Allsecur kunt u terecht voor autoverzekeringen met een uitstekende dekking tegen een scherpe prijs. Uw autoverzekering berekenen en afsluiten doet u in een paar gemakkelijke stappen.