Onderhoud bijhouden

Het onderhoudsboekje is handig om het onderhoud aan uw auto in bij te houden. Maar welke informatie staat er eigenlijk in?

Onthoud uw onderhoud!

De meeste automobilisten houden het onderhoud aan hun auto bij in een onderhoudsboekje. Waarom is het verstandig om een onderhoudsboekje up-to-date houden? Welke informatie staat er in een onderhoudsboekje? En wat kunt u doen als uw onderhoudsboekje kwijt is? Allsecur vertelt u graag meer over het onderhoudsboekje.

Wat staat er in een onderhoudsboekje?

In het onderhoudsboekje wordt het preventief onderhoud aan uw auto bijgehouden. De garage of de dealer die de beurt uitvoert vult dit voor u in. Per onderhoudsbeurt staat vermeld op welke datum deze is uitgevoerd, bij welke kilometerstand en welke auto-onderdelen zijn behandeld. Tenslotte zet de garage of dealer een stempel in het boekje.

Waarom een onderhoudsboekje bijhouden?

Met een onderhoudsboekje heeft u een overzicht van al het onderhoud dat op uw auto is verricht. Maar belangrijker nog, het vormt bewijs dat uw auto goed onderhouden is. Dit komt van pas als u uw auto wilt verkopen. U kunt aantonen dat uw goed voor uw auto heeft gezorgd. Het zal dan veel makkelijker zijn om een nieuwe eigenaar voor uw auto te vinden.

Wat moet u doen als uw onderhoudsboekje kwijt is?

Wat kunt u doen als u uw onderhoudsboekje verloren bent? Als u nog weet waar het onderhoud is gedaan, dan kunt u daar vragen om een nieuw boekje opnieuw voor u in te vullen. Garagehouders en dealers houden het onderhoud namelijk bij in een database. U kunt bij de verkoop van uw auto ook facturen of afschriften gebruiken als bewijs van onderhoud. Handig dus om deze goed te bewaren.

Heeft u uw oude auto verkocht? En heeft u inmiddels een nieuwe? Vergeet dan niet uw autoverzekering te regelen. Bij Allsecur kunt u terecht voor autoverzekeringen met een uitstekende dekking tegen een scherpe prijs. Uw autoverzekering afsluiten doet u bij Allsecur eenvoudig online, in enkele overzichtelijke stappen.