Preventief onderhoud

Preventief onderhoud is belangrijk. U voorkomt acute pechgevallen onderweg en reparatiekosten vallen vaak hoger uit. Zorg dat uw auto in goede conditie is!

Preventief onderhoud: voorkom verrassingen

Om op uw auto te kunnen vertrouwen is preventief onderhoud nodig. Hiermee voorkomt u acute pechgevallen onderweg. Niets is vervelender dan met pech langs de weg te staan, zeker als u net een belangrijke afspraak had! Ook zijn de reparatiekosten van uw auto vaak een stuk hoger dan een preventieve onderhoudsbeurt. Zorg dat uw auto in goede conditie is!

Op welke momenten moet er onderhoud aan uw auto plaatsvinden? En hoe bespaart u op hierop? Allsecur vertelt u graag meer.

Wanneer is preventief onderhoud nodig?

Nieuwe auto’s hebben hun eigen onderhoudsvoorschriften en onderhoudsintervallen. Deze intervallen worden steeds groter, 30.000 kilometer is geen uitzondering meer. Meestal krijgt u een seintje van de dealer of de garage als het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Voor oudere auto’s kunt u het beste de onderhoudsvoorschriften in de handleiding volgen. De meeste mensen kiezen voor een grote beurt als hun vaste preventieve onderhoud. Deze vindt jaarlijks plaats of na een vooraf vastgesteld aantal gereden kilometers.

Welk onderhoud voor welk type auto?

EHet verschilt per auto en garage wat er precies gebeurt tijdens een onderhoudsbeurt. Bij nieuwere auto’s gaat het onderhoud volgens een vast schema. Bij een grote beurt worden de motorolie en de oliefilters vervangen en meestal ook onderdelen als bougies, luchtfilters en brandstoffilters. Verder worden ook uw banden, remmen, remvloeistof, ruitenwissers, uw uitlaat, het koelsysteem en de wielophanging gecontroleerd.

Besparen op auto-onderhoud

Bij een onderhoudsbeurt kan blijken dat er reparaties nodig zijn of dat er onderdelen moeten worden vervangen. Door verstandig met uw auto om te gaan kunt u dit voorkomen. Allsecur geeft u graag deze tips:

  • Voer zelf regelmatig controles uit. Door uw bandenspanning, oliepeil en koelvloeistof te controleren voorkomt u dat kleine gebreken uit de hand lopen.
  • Rijd rustig over verkeersdrempels. Zo voorkomt u dat uw schokdempers en vering onnodig snel verslijten.

Met preventief onderhoud verkleint u de kans dat uw auto u in de steek laat. Gaat het toch mis? Dan is het fijn om goed verzekerd te zijn, bijvoorbeeld voor pechhulp. Allsecur biedt autoverzekeringen met een uitstekende dekking tegen een scherpe prijs.