Ruitenwisser vervangen

Ruitenwissers zijn een belangrijk onderdeel van uw auto. Vervanging is niet het eerste waar u aan denkt, maar wordt door ons ten zeerste aanbevolen!

Goede ruitenwissers: onmisbaar in Nederland

We leven in een land, waar regelmatig een bui valt. Regen en vuil op uw autoruit kunnen uw zicht in de auto sterk belemmeren. Goedwerkende ruitenwissers zijn op dat moment het belangrijkste onderdeel van uw auto. Toch worden ze vaak onderschat. Vervanging is niet het eerste waar u aan denkt, maar wordt door Allsecur ten zeerste aanbevolen! Lees hier waarom.

Wanneer zijn uw ruitenwissers aan vervanging toe?

Ruitenwissers kunnen tegen een buitje, maar als ze aan vervanging toe zijn, merkt u dit al snel. De volgende factoren zijn een goede indicatie:

  • Het blad hapert en drukt daarom niet hard genoeg of onregelmatig tegen uw voorruit;
  • Als u strepen op uw autoruiten krijgt, betekent dit dat het rubber versleten is;
  • Als de wissers veel geluid maken, dan zijn deze vaak beschadigd.

Niet alleen regen, maar ook zonlicht kan de rubbers beschadigen. Het droogt rubber namelijk uit. En als die rubbers hun werk niet meer goed kunnen doen, raakt de voorruit beschadigd en wordt het zicht steeds minder. Dit levert gevaarlijke situaties op en kan zelfs ongelukken veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat u uw ruitenwissers goed onderhoudt.

Zelf uw ruitenwissers vervangen in drie eenvoudige stappen

Als uw ruitenwissers beschadigd zijn, moeten deze zo snel mogelijk gerepareerd worden. U kunt dit natuurlijk laten doen bij een autogarage, maar u kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Met de volgende stappen heeft u snel en eenvoudig weer nieuwe ruitenwissers op de voorruit:

  • Stap 1: Verwijder voorzichtig de oude ruitenwisserbladen. Door de scherpe metalen ruitenwisser kan deze krassen en sterretjes veroorzaken in de ruit.
  • Stap 2: Til de ruitenwisser op, naar u toe en van de ruit af. Druk het clipje in dat aan het uiteinde van de ruitenwisser op de plek waar het ruitenwisserblad aan de ruitenwisserarm wordt bevestigd. Schuif vervolgens de ruitenwisser eraf.
  • Stap 3: Doe de voorgaande stappen in omgekeerde volgorde nog eens als u de nieuwe wisserbladen wilt bevestigen. Controleer of uw nieuwe ruitenwisserbladen goed vast zitten.

Met deze drie eenvoudige stappen kunt u weer veilig de weg op. Om vervolgens weer zo lang mogelijk schadevrij te rijden. Zorg er ook voor dat uw ruitenwisservloeistof altijd goed is bijgevuld. Zo kunt u uw ruit goed schoon houden. Vooral in de zomer!