Schadeherstel

Autoschade is vervelend. Meestal wilt u het snel laten herstellen. Hoe meldt u deze schade en hoe gaat het herstellen?

Autoschade: snel laten herstellen, maar hoe?

Heeft u schade? Dat is vervelend. Meestal wilt u dat zo snel mogelijk laten herstellen. Welke soorten schade zijn er? Hoe gaat het melden en herstellen van schade in zijn werk? Verschilt dit bij verschillende soorten schade? En hoe zit het met uw autoverzekering en uw no-claimkorting? Allsecur vertelt u graag meer over schadeherstel aan uw auto.

Ruitschade

Een veel voorkomende vorm van schade is ruitschade, bijvoorbeeld een sterretje. Ruitschade wordt met een Beperkt Casco of Allrisk verzekering altijd vergoed. Dit gaat ook niet ten koste van uw no-claimkorting. Bent u bij Allsecur verzekerd? Dan belt u met 088-548 5000 voor een afspraak met een herstelbedrijf. U mag ook direct naar één van deze glasherstellers gaan: CarGlass, Autotaalglas, SchadeNet en ABS Autoherstel.

Blikschade

Alle andere vormen van schade noemen we blikschade. Dit zijn de belangrijkste oorzaken van blikschade:

Eenzijdige aanrijding
U bent bijvoorbeeld tegen een paaltje gereden, u heeft een dier aangereden of uw aanhanger is geschaard. Als u Volledig Casco bent verzekerd wordt uw schade altijd vergoed, bij Beperkt Casco in sommige gevallen.

Tweezijdige aanrijding
U heeft een aanrijding gehad met één of meerdere weggebruikers. Bij een tweezijdige aanrijding is het altijd verstandig dit te melden bij uw verzekeraar. Dit scheelt een hoop rompslomp achteraf. Als de andere partij schuld heeft dan wordt het herstel van uw schade door de verzekering van deze partij betaald. Als u zelf de veroorzaker bent dan zijn de kosten voor uw eigen rekening, tenzij u allrisk verzekerd bent.

Schade door inbraak
U heeft schade aan uw auto doordat iemand heeft ingebroken in uw auto of dit geprobeerd heeft. Of iemand heeft uw auto gebruikt voor joyriding. Deze schade wordt vergoed als u een autoverzekering voor Beperkt Casco of Volledig Casco heeft.

Overige schade
Andere mogelijke soorten schade zijn bijvoorbeeld schade door storm, kortsluiting, brand, schuivende/afvallende lading en door laden/lossen. Sommige van deze schades worden ook vergoed als u een Beperkt Casco autoverzekeringheeft. In de polisvoorwaarden ziet u voor welke schade u precies verzekerd bent.

Zelf betalen of claimen?

Het verhalen van schade kan van invloed zijn op uw no-claimkorting. Daarom kan het soms voordeliger zijn om zelf te betalen voor uw schadeherstel. Reken altijd eerst uit wat het u kost om het zelf te herstellen en hoeveel u meer gaat betalen als u het schadeherstel vanuit uw verzekering laat betalen.

Schade melden

Heeft u blikschade en wilt u het schadeherstel vanuit uw autoverzekering laten betalen? Meld dit bij Allsecur, voordat u het laat repareren. Soms moet er een expert naar de schade kijken. U hoort dan ook of u de schade moet laten repareren bij een Allsecur hersteller.
Bent u nog niet verzekerd bij Allsecur? Bij Allsecur zit u goed voor autoverzekeringen met een prima dekking tegen een scherpe prijs.