Slot ontdooien

Winter betekent vaak krabben en glijpartijen. Allsecur geeft enkele tips om deze winterperiode door te komen. Bijvoorbeeld voor het ontdooien van uw slot.

Tips om de winter door te komen!

De winterperiode breekt aan. Dat betekent nachtvorst en autoruiten krabben. De afgelopen jaren viel er behoorlijk wat sneeuw, met als gevolg lange files. De kans op autopech tijdens de winter neemt toe. Langs de weg staan in de vrieskou is geen prettig vooruitzicht. Allsecur geeft u daarom wat tips om deze winter goed door te komen. Bijvoorbeeld voor het ontdooien van uw slot.

Slot ontdooien

Is uw slot bevroren? Er zijn verschillende mogelijkheden om uw slot te ontdooien. Met speciale slotaanstekers verwarmt u uw slot. Slotspray werkt ook. Dit is een smeermiddel op basis van olie en siliconen dat helpt om het vastvriezen van sloten te voorkomen. Spuit uw slot en tankdop in de winter preventief in met slotspray. Tip: Bewaar de slotspray buiten uw auto.

Top 5 winterschades

Vastgevroren sloten en deuren staat in de top vijf van winterschades. De meeste schade in de winter wordt veroorzaakt door de accu. Oudere accu’s begeven het al snel met temperaturen onder de -5 graden. De meeste automobilisten wachten te lang met het controleren van de accu. Niet alleen neemt het vermogen van de accu door de kou af, de startweerstand van de motor neemt bovendien met ongeveer 40 procent toe. Laat de accu van uw auto daarom voor de winterperiode bij een garage testen en vervang deze eventueel.
Top vijf winterschades:

  1. Accu (startproblemen)
  2. Sterretje in voorruit
  3. Vastgevroren ruitenwissers
  4. Vastgevroren slot/deur
  5. Haperende startmotor

Allsecur Pechhulp, ideaal voor in de winter

Waar u ook gaat of staat en wie uw auto ook bestuurt, met de Allsecur Pechhulp bent u verzekerd van hulp bij autopech en komt u altijd thuis. Kunnen wij uw auto niet binnen een uur ter plekke repareren? Dan brengen wij u naar huis en uw auto naar een garage van uw keuze. Zo staat u nooit lang met pech in de kou. U kunt Pechhulp eenvoudig als aanvullende dekking op uw autoverzekering afsluiten.