Vogelpoep op uw auto

Vogelpoep op uw auto kan vervelende schade aan de lak van uw auto veroorzaken. Lees hier wat u kunt doen om de lak van uw auto te beschermen.

Schade aan de lak van uw auto door vogelpoep

Vogelpoep op de auto kan vervelender zijn dan u denkt. Als de poep te lang op de lak zit kan het in de lak trekken. Vooral op warme zomerdagen. Hierdoor kan de lak verkleuren of zelfs afbladderen. Verwijder daarom zo snel mogelijk de vogelpoep van uw auto. Hoe kunt u vogelpoep verwijderen zonder de lak te beschadigen? En hoe kunt u lakschade door vogelpoep en insecten voorkomen?

Lakschade voorkomen

Voorkom dat de poep in uw lak trekt door uw auto goed in de wax te zetten. Parkeert u uw auto vaak onder een boom? Dan heeft u extra kans op vogelpoep op uw auto. Naast vogelpoep zijn ook insecten en boomhars schadelijk voor de lak van uw auto. Ze kunnen doffe plekken en zelfs lakbeschadigingen veroorzaken.

Tips voor uw autolak

Hoe krijgt u uitgedroogde vogelpoep van uw auto zonder krassen? Laat de poep eerst weken. Leg een natte spons, het liefst met warm water, op de plaats waar de vogelpoep zit. Druk een beetje op de spons en laat het water in de vogelpoep trekken. Let op: wrijven kan krasjes achterlaten. Er is niets zo belangrijk voor de uitstraling van je auto als die mooie, glimmende laklaag. Maar helaas hebben vogels daar 'lak' aan. Vogelpoep is allesbehalve een onschuldig uitwerpseltje. Het is, zeker aan de kust waar de vogels veel eiwitrijke vis eten, chemische troep. Vogelpoep op je auto brandt regelrecht je lak in. Naast vogelpoep zijn ook insecten en boomhars funest. Ze kunnen doffe plekken en zelfs lakbeschadigingen veroorzaken

Lakschade door vogelpoep

Hoe zit het met de vergoeding van schade door vogelpoep? Dit hangt af van de soort dekking die u heeft afgesloten. Met een Volledig Casco autoverzekering wordt schade door vogelpoep vergoed. Dit kan van invloed zijn op uw schadevrije jaren. Als u terugvalt in schadevrije jaren, is het soms voordeliger om kleine schades zelf te betalen. Twijfelt u over het verhalen van uw schade? Bereken dan wat de invloed is van schade op uw premie met de premiecalculator. Wilt u goed verzekerd zijn tegen lakschade? Sluit vandaag nog uw autoverzekering af bij Allsecur. Uw auto verzekeren is bij ons in enkele eenvoudige stappen geregeld.