Onderdelen kopen

Het vervangen van onderdelen voor uw auto is prijzig. U kunt geld besparen door zelf onderdelen te kopen en monteren. Is dit wel verstandig?

Eigen automonteur spelen: verstandig?

Als het om auto-onderdelen gaat is er veel variatie in kwaliteit én prijs. Om te besparen kunt u zelf voordelige items kopen. Maar is dat altijd verstandig? Kunt u ze zelf monteren of is het verstandiger om dit aan een garage over te laten? Allsecur vertelt u meer over het aanschaffen en zelf plaatsen van auto-onderdelen.

De juiste onderdelen zoeken en vinden

Zelf auto-onderdelen aanschaffen kan dus nog best ingewikkeld zijn. Remblokken bijvoorbeeld zijn er in alle soorten en maten. Ieder automerk heeft z’n eigen remblokken, dan heeft ook nog elk type auto een specifiek soort remblok. U moet dus de nodige kennis hebben of u goed laten adviseren, bijvoorbeeld door uw garage.

Garages kopen onderdelen liever zelf in

Niet elke garage zal happig zijn om u bij te staan. Als u zelf uw onderdeel koopt, loopt de garage immers een stuk van zijn winstmarge mis. De garages die u wel willen helpen, zullen in ieder geval eisen dat het onderdeel dat u aanlevert van goede kwaliteit is. Stem het daarom eerst goed met uw garage af voordat u een auto-onderdeel koopt.

Het kopen van auto-onderdelen: de mogelijkheden

De verkoop van auto-onderdelen gaat tegenwoordig vaak online. U kunt ook gebruikte onderdelen kopen bij een sloper. Als u uw onderdeel nieuw wilt kopen, kunt u kiezen voor merkonderdelen of imitatieonderdelen. Imitatieonderdelen zijn vaak van goede kwaliteit. Als u voor gebruikte onderdelen gaat, kunt u ook voor revisieonderdelen gaan. Dit zijn opgeknapte onderdelen. Deze zijn doorgaans nog goedkoper dan imitatie-onderdelen.

Zelf onderdelen monteren

Eenvoudige onderdelen als een zonneklep of een achteruitkijkspiegel kunt u uiteraard prima zelf vervangen. Bij meer complexe onderdelen is het verstandiger om dit aan vakmensen over te laten. Door onderdelen verkeerd te monteren kunt u uw auto ernstige schade toebrengen en zelfs uzelf in gevaar brengen. Het besparen op kosten moet natuurlijk niet ten koste van uw veiligheid gaan.

Een veel makkelijkere manier om geld te besparen is uw auto voordelig te verzekeren. Bij Allsecur vindt u autoverzekeringen met een prima dekking tegen een scherpe prijs.