Rijvaardigheid

Met het toenemen van het aantal auto’s neemt ook het aantal nieuwe, onervaren bestuurders toe. Als u zich bewust bent van wat u kunt en wat u niet meer kunt, dan bent u al een heel eind op weg.

Uw rijvaardigheid is belangrijk. Daarom is het goed om er af en toe even bij stil te staan, zodat u goed voorbereid de weg op blijft gaan en weet hoe u het beste op moeilijke situaties kan reageren. Als u zich bewust bent van wat u kunt en wat u niet meer kunt, dan bent u al een heel eind op weg. Uiteindelijk zal dit het aantal schadegevallen verminderen.

Meest gelezen

Rijden met een aanhanger

Een aanhanger kan erg handig zijn. Voor vakantie tot verhuizen. Maar welke eisen worden er gesteld aan het rijden met een aanhangwagen? Welk rijbewijs heb je eigenlijk nodig om met een aanhanger te mogen rijden? En hoe zit het met de verzekering?

Lees meer

Automaat rijden

Automaat rijden wordt steeds populairder in Nederland. Niet alleen ouderen, maar ook jonge mensen rijden tegenwoordig automaat. Inmiddels zijn de meeste modellen nu ook beschikbaar met een automatische transmissie. Er kan dus wel gezegd worden: het rijden in een automaat is in opkomst.

Lees meer

Noodstop maken

Eén van de meest voorkomende auto-ongelukken wordt veroorzaakt door multitasken in de auto. Grote kans dat u plotseling een noodstop moet maken, omdat u uw ogen even niet op de weg had gericht. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus wees alert als u deelneemt aan het verkeer!

Lees meer