Met de auto op een veerpont

Maakt u wel eens gebruik van een veerpont of een veerboot? Hoe zit het met uw autoverzekering bij schade aan boord?

‘Schipper, mag ik overvaren?’ Met de auto op de veerpont

Maakt u wel eens gebruik van een veerpont of een veerboot? Ook aan boord van een veerpont of –boot kan uw auto beschadigd raken. Wij geven u tips om de kans op schade te verkleinen. Wat als u toch schade heeft? Is uw autoverzekering ook geldig aan boord van een veerpont of veerboot? Allsecur vertelt u graag hoe het zit.

Tips om schade op de veerboot te voorkomen

Op het water kan het er soms wild aan toegaan. Zeker als u over zee vaart. U hebt het dus niet altijd in de hand of er schade ontstaat. Toch zijn er enkele dingen die u kunt doen of waar u rekening mee kunt houden om schade te voorkomen:

  • Rijd voorzichtig de boot op en af. U kunt te maken krijgen met steile opritten naar de boot toe. Als u te snel de boot oprijdt kunt u de onderkant van uw auto beschadigen. Ook aan boord is de ondergrond niet altijd even vlak. Rijdt dus rustig de veerboot op en af;
  • Volg de instructies van de schipper of het andere personeel. Het is vaak passen en meten om alle auto’s op hun plek te krijgen. Het personeel aan boord zal u daarom aanwijzingen geven als u uw auto parkeert. Volg hun instructies nauwkeurig zodat uw auto zo veilig mogelijk staat;
  • Klap uw spiegels in. De ruimte op het autodek is meestal beperkt. Andere passagiers moeten daardoor vlak langs uw auto lopen. Klap uw spiegels in en voorkom dat zij er tegenaan lopen.
  • Auto op de handrem. Vergeet ook niet altijd uw auto op de handrem te zetten. Ook op rustig water kan uw auto makkelijk gaan rollen.

Schade op de veerpont?

Veerboten behoren wettelijk gezien niet tot de openbare weg. Voor autoverzekeringen worden veerboten echter wel als weg gezien. Uw auto is dus net zo goed verzekerd als op het vasteland. Schade die door anderen aan uw auto wordt toegebracht is gewoon verzekerd met uw autoverzekering. Met een Beperkt Cascoverzekering van Allsecur bent zelfs verzekerd voor schade, die direct door het vervoer met een veerboot is veroorzaakt. Bijvoorbeeld het schuiven van auto’s op het dek.

Vandaag nog overstappen naar Allsecur? Uw auto verzekeren is bij ons in een paar simpele stappen geregeld.