Veiligheid

Veiligheid op de weg is van levensbelang. Het is essentieel dat iedere weggebruiker goed op de hoogte is van alle verkeersregels. Dit zal het aantal schadegevallen aanzienlijk verminderen.

U kunt pas echt van autorijden genieten als uw persoonlijke veiligheid en die van de andere inzittenden verzekerd is. Daarvoor bent u deels afhankelijk van externe factoren, maar gelukkig heeft ook een groot deel zelf in de hand. Ontdek snel onze eenvoudige voorzorgsmaatregelen.

Meest gelezen

Wat te doen bij een ongeluk?

Betrokkenheid bij een ongeluk is vaak een grote schok voor iedere automobilist. Een auto-ongeluk voorkomen is alleen niet altijd mogelijk. Getuige zijn van een ongeval kan ook traumatisch zijn. Weet u wat u moet doen, als u een ongeluk ziet gebeuren en als enige getuige in de buurt bent? U weet nooit hoe u zult reageren. Wie weet raakt u wel verlamd van de schrik of rijdt u door. Het is daarom goed om goed voorbereid te zijn. Mocht u in de toekomst getuige zijn van een ongeval, dan kunt u medeweggebruikers helpen.

Lees meer

Brand in uw auto voorkomen

Het is een griezelig idee: uw auto vliegt in de brand. Wat kunt u doen om het risico op brand te beperken? Mocht het toch mis gaan; wat moet u doen als uw auto in brand staat? En wordt brandschade wel vergoed door uw autoverzekering?

Lees meer

Autopech langs de weg

Weet u hoe u zichzelf veilig kunt stellen als u plots met pech langs de weg komt te staan? Vooral stilstaan langs een drukke snelweg kan uw veiligheid in gevaar brengen. Door de hoge snelheid van de auto’s hebben deze automobilisten minder tijd om uit te wijken. Helaas gebeuren er daardoor regelmatig ongelukken op de Nederlandse wegen.

Lees meer

Gevaarlijke en vreemde autogeuren

Het klinkt misschien gek: ‘gevaarlijke auto geuren’. Toch is het zeker iets wat vaker voorkomt. Weet u wat u moet doen als u opeens een vreemde geur in uw auto ruikt? Dit kan namelijk een teken zijn dat er iets mis is met of in uw auto en dat kan gevaarlijk zijn.

Lees meer