Verkeersregels

Het is essentieel dat u op de hoogte blijft van de verkeersregels. We hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet, zodat u uw kennis kunt opfrissen.

Natuurlijk leert u de verkeersregels tijdens de rijlessen voorafgaand aan het behalen van uw rijbewijs, maar het kan absoluut geen kwaad deze af en toe te herhalen. Dit zal het aantal schadegevallen aanzienlijk verminderen.

Meest gelezen

Trams in het verkeer

Niet alle Nederlandse steden hebben een tram, daarom is het voor veel Nederlanders even wennen als ze daar in het verkeer mee te maken krijgen. Als u bijvoorbeeld Amsterdam bezoekt, krijgt u te maken met deze extra verkeersdeelnemer. Wat zijn de verkeersregels als u een tram tegenkomt en waar moet u dan op letten?

Lees meer

Vermogen van een auto

Hoeveel vermogen heeft uw auto? Dat is voor de één heel belangrijk, voor de ander wat minder. Sommige automobilisten houden van auto’s met veel vermogen, waarbij ze de auto echt kunnen ‘voelen’. Andere automobilisten hebben niet veel vermogen nodig, vanwege de korte ritten die zij met hun auto maken. Waarom zou u een auto met veel vermogen willen rijden en wat levert het u op?

Lees meer

Toeteren

Een claxon is een verplicht onderdeel voor elke auto. Zijn er bepaalde eisen waaraan een toeter moet voldoen? Wanneer is toeteren toegestaan en wanneer mag het niet? En hoe zit het met boetes als u onnodig toetert? Allsecur vertelt u graag meer over de regels rond het gebruik van uw claxon.

Lees meer