Huisdieren vervoeren

Een huisdier op een onjuiste manier vervoeren in de auto kan gevaarlijk en onvoorspelbaar zijn. Daarom heeft Allsecur alle regels voor u op een rij gezet.

Uw huisdier gezellig achterin de auto, maar pas op!

Als u een hond heeft, wilt u deze ook wel eens meenemen met de auto. Altijd datzelfde stukje lopen in uw woonwijk kan gaan vervelen. Maar pas op: dieren kunnen onvoorspelbaar zijn!

Ook schuilt er gevaar als uw huisdier los in de auto zit en u plotseling moet remmen. Het dier kan dan door de auto vliegen, wat niet alleen slecht is voor het beest, maar ook gevaarlijk voor de andere inzittenden. Om zeker te zijn dat u uw huisdier op de juiste wijze vervoert, heeft Allsecur alle regels voor u op een rij gezet.

Enkele tips om huisdieren veilig te vervoeren

Er zijn verschillende opties om ervoor te zorgen dat uw huisdier de verkeersveiligheid niet kan beïnvloeden. Om een autorit met een huisdier zo veilig en comfortabel mogelijk te maken, houdt u dan aan de volgende tips:

  • Speciaal huisdierentuig: Dit kan bijvoorbeeld een halsketting zijn die u vastmaakt aan in de autogordel, waardoor deze werkt als een soort veiligheidsgordel. Maar ook een harnas dat vast wordt gemaakt aan de gordel is mogelijk. Hierbij zit de hond niet alleen aan de hals vast, maar over het gehele lichaam.
  • Transportbox: Uw kat of hond kan in deze box niet door de auto heen lopen en zit veilig vast.
  • Auto met huisdierrek of huisdier-net: Als u een grotere auto heeft, is het mogelijk een huisdierrek of -net te plaatsen, waardoor het huisdier de ruimte heeft in de auto, maar niet door de gehele auto kan bewegen.

Als uw hond of kat voor teveel afleiding in de auto zorgt, dat u een aanrijding veroorzaakt, dan bent u aansprakelijk voor de schade. Dit gaat ten koste van uw schadevrije jaren. Neem daarom de juiste voorzorgsmaatregelen.