Vermogen van uw auto

Heeft u weleens het vermogen van uw auto berekend? Voor de één is dit heel belangrijk, voor de ander wat minder. Allsecur praat u bij over Pk’s en Kw’s!

Het vermogen van de motor in een auto, wat doet het voor u?

Hoeveel vermogen heeft uw auto? Dat is voor de één heel belangrijk, voor de ander wat minder. Sommige automobilisten houden van auto’s met veel vermogen, waarbij ze de auto echt kunnen ‘voelen’. Andere automobilisten hebben niet veel vermogen nodig, vanwege de korte ritten die zij met hun auto maken. Waarom zou u een auto met veel vermogen willen rijden en wat levert het u op?

Wat zegt het vermogen over uw auto?

Als er wordt gesproken over het vermogen van een auto, spreek je over Pk’s en Kw’s. Sinds de jaren 70 is het verplicht om het vermogen van de auto in kilowatturen weer te geven naast het aantal paardenkrachten. Wat zegt dit vermogen dan over uw auto? Hoe meer vermogen en dus hoe meer kilowatturen, hoe harder de auto kan over het algemeen gaat. Natuurlijk telt hierbij ook het gewicht van de auto mee. Hoe zwaarder de auto, hoe minder hard de auto gaat. In principe heeft u in het dagelijkse verkeer niets aan een auto die meer dan 150 Kw heeft.

Pk’s en Kw’s

Misschien zeggen aangegeven kilowatturen u niet altijd evenveel en vindt u paardenkrachten vele malen duidelijker (of juist andersom). Allsecur Autoverzekeringen helpt u graag om dit op de goede manier om te rekenen. U kunt hiervoor verschillende omrekensystemen gebruiken die online te vinden zijn, maar u kunt dit ook zelf eenvoudig berekenen. Houd daarvoor de volgende regel aan: één kilowattuur staat ongeveer gelijk 1,36 Pk. Dus als uw auto 45 Kw heeft, heeft deze 61Pk.