Waarom rechtsbijstand?

  • Deskundig op het gebied van verkeersrechtsbijstand
  • Kosten externe deskundigen worden vergoed tot € 37.500
  • Snelle betaling bij het betalen van schade op iemand anders
  • Voor rechtshulp in binnen- en buitenland
Bereken uw premie

Verzekerd van rechtsbijstand

Heeft u een geschil over de reparatie van uw auto? Of heeft u een ongeluk gehad en wilt u de schade verhalen op iemand anders?

Een conflict in het verkeer kan iedereen overkomen. Dan is het fijn als u een rechtsbijstandverzekering heeft. Met rechtsbijstand staat u er nooit alleen voor.

Wat is rechtsbijstand?

Heeft u geen Volledig Cascoverzekering afgesloten? Dan is schade aan uw eigen voertuig niet verzekerd. U moet dan zelf de schade verhalen bij de tegenpartij. Met onze rechtsbijstandverzekering krijgt u daarbij hulp van NRS Rechtsbijstand. Ook als u een Volledig Cascoverzekering heeft, is rechtsbijstand een goede aanvulling. NRS Rechtsbijstand helpt u dan bij het verhalen van letselschade.

NRS Rechtsbijstand

Bij NRS Rechtsbijstand krijgt u hulp van deskundigen op het gebied van verkeersrechtsbijstand. De medewerkers beschikken over alle vakinhoudelijke kennis om uw schade goed te kunnen behandelen. NRS Rechtsbijstand beoordeelt de aansprakelijkheid en zij schakelen eventueel een expert in om de schade vast te stellen. Doordat NRS Rechtsbijstand uw zaak behandelt, hoeft u niet zelf contact op te nemen met de tegenpartij, maar verloopt alle communicatie via NRS Rechtsbijstand.

Dekking

U bent onder andere verzekerd van rechtshulp bij de volgende geschillen:

  • Het verhalen van schade die het gevolg is van deelname aan het verkeer met uw auto;
  • Geschillen over een auto bij (ver)koop, (ver)huur, (uit)lenen, onderhoud, etc. Mits het een merkdealer betreft. In de Allianz voorwaarden staat concreet dat er een garantiebewijs van de BOVAG of FOCWA moet zijn afgegeven;
  • Strafrechtsbijstand staat niet in de polisvoorwaarden.

Voorbeeld:
U krijgt geen voorrang van de van linkskomende auto, waardoor een aanrijding ontstaat. NRS Rechtsbijstand helpt u dan bij het verhalen van de voertuigschade. Mochten u of uw passagiers ook letsel hebben opgelopen? Ook dan kunt u rekenen op de hulp van NRS Rechtsbijstand.

Zie voor de exacte omschrijving de polisvoorwaarden

Veelgestelde vragen

Ik heb al een rechtsbijstandverzekering. Dan heb ik toch geen rechtsbijstand voor mijn auto nodig?
Controleer of bij uw huidige rechtsbijstandverzekering de module ‘verkeer’ is opgenomen. Vaak is dit niet zo en dan krijgt u geen rechtsbijstand bij uw auto. Wilt u dit wel? Sluit dan rechtsbijstand bij Allsecur af. Dan is bij schade alles snel en goed geregeld.

Welke conflicten dekt een rechtsbijstandverzekering?
U bent verzekerd van juridische hulp bij conflicten in de volgende gevallen:
• Schade en persoonlijk letsel in het verkeer;
• Koop, verkoop, huur, verhuur of onderhoud en reparatie van uw auto;
• Terugkrijgen van een door een overheidsinstantie in beslag genomen auto, kentekenbewijs en/of rijbewijs;
• Sleep- of vervoersovereenkomst na pech of ongeluk.

45.0.3 FC62