Terug naar Allsecur Magazine

Slot ontdooien: tips en oplossingen voor winterongemakken

Is je slot bevroren? Vriest je handrem steeds vast? Ben je dat ruiten krabben nu écht beu? Ik geef je tips en oplossingen voor de vervelendste winterongemakken.

Slot ontdooien tips

Is je slot bevroren? Een slot ontdooispray doet wonderen! Bewaar deze wel buiten je auto… Heb je geen slotontdooier? Warm je sleutel dan bijvoorbeeld op met een aansteker en steek de sleutel in het slot. Het laatste redmiddel als je ook geen aansteker bij je hebt: je kunt altijd nog je billen tegen het slot duwen :-)!

Ruiten krabben

Let met de kou op dat je je auto niet met de voorruit in de wind parkeert. Een handige en gemakkelijke oplossing is om ‘s avonds een antivriesdeken op je voorruit te leggen. Leg geen kranten of karton op je ruit, want dit kan samen met vocht vastvriezen aan je ruit en dan ben je nog verder van huis... Moet je toch je ruiten krabben? Dat gaat gemakkelijker als je eerst antivries op je ruiten sprayt, voordat je gaat krabben.

Beslagen autoruiten

Je krijgt beslagen autoruiten, omdat er veel vocht in je auto aanwezig is wat niet weg kan. Zorg dat er zo min mogelijk vocht in je auto komt. Stap bijvoorbeeld niet met besneeuwde schoenen je auto in. Tip: gebruik je airco ook in de winter. Je airco haalt het vocht uit de auto. De blower hard aanzetten op je autoruit, geeft snel goed zicht. Rijd niet weg met beslagen autoruiten!

Ruitenwisservloeistof is bevroren

Is je ruitenwisservloeistof bevroren? Dan ben je vergeten wintervloeistof bij te vullen. Giet er een beetje heet water bij uit de kraan (geen kokend water!). En voeg wat antivries toe.

Handrem vastgevroren

Is je handrem vastgevroren? Trek je handrem met de knop ingedrukt een paar keer omhoog en laat weer los. Het ijs breekt dan. Maar nog beter: hoe voorkom je een bevroren handrem? Gebruik je handrem niet in de winter, maar parkeer je auto in de versnelling (niet in z’n vrij…!). Als je een automaat hebt, kun je de auto ook in de parkeerstand zetten.

Deur vastgevroren

Druk tegen je deur, dan breekt het ijs tussen de rubbers. Of gebruik een zakje warm water om het ijs te ontdooien. Natuurlijk voorkom je liever een vastgevroren deur. Je kunt speciale smeerseltjes kopen om het rubber van je autodeur niet vast te laten vriezen. Siliconenspray, vaseline of talkpoeder op de rubbers helpt ook!

Funnel entry

Nl