Autowassen | Allsecur Autoverzekeringen
Terug naar de Homepage

Privacybeleid van Allsecur

Versie 4 mei 2018

Je privacy is belangrijk voor ons en daarom gaan wij zorgvuldig, veilig en vertrouwelijk met je persoonsgegevens om. In dit privacybeleid leggen wij uit waarom Allsecur gegevens van je vraagt en hoe wij daar mee omgaan.

Wie zijn wij?

Allsecur is een onderdeel van Allianz Benelux N.V.. Ons postadres is Postbus 1008, 3000 BA Rotterdam. Wij zijn ingeschreven in het Handelsregister in Rotterdam onder nummer 59395435. En wij staan in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12042158.

Wij verwerken je persoonsgegevens om een aantal redenen:

  • Voor het aangaan en uitvoeren van je verzekeringsovereenkomst of financiële dienst en het beheren van de daaruit voortvloeiende relaties.
  • Om fraude te voorkomen en te bestrijden en de veiligheid en integriteit van de financiële sector, onze organisatie, medewerkers en onze klanten te waarborgen.
  • Om te kunnen voldoen aan wet- en regelgeving.
  • Voor activiteiten gericht op de vergroting van het klantenbestand en marketingactiviteiten.
  • Om producten en diensten te ontwikkelen en algemeen beleid te bepalen
  • Voor statistische analyses

Je bent niet verplicht om je persoonsgegevens aan ons te verstrekken. In dit geval willen wij je erop wijzen dat de mogelijkheid bestaat dat wij je een product of een dienst niet (langer) kunnen aanbieden. Wij laten je dat dan zo snel mogelijk weten.

Profilering en geautomatiseerde besluitvorming

Wij kunnen gebruik maken van geautomatiseerde besluitvorming bij de verwerking van je persoonsgegevens. Wij kunnen dan analyseren of voorspellingen doen door je persoonsgegevens te koppelen aan bijvoorbeeld gedrag, locatie en persoonlijke voorkeuren. Op basis van deze analyses of voorspellingen kunnen wij je al dan niet een aanbieding doen. Als je vragen hebt over een geautomatiseerde besluitvorming, neem dan gerust contact met ons op via privacy@allsecur.nl.

Hoe gaan wij om met je gegevens?

Voor onze dienstverlening maken wij in sommige gevallen gebruik van de diensten van derden zoals andere verzekeraars, bemiddelaars, herverzekeraars, Stichting Centraal Informatie Systeem (CIS) en derden die in opdracht van ons je persoonsgegevens verwerken. Aan die derden kunnen wij persoonsgegevens van jou verstrekken. Met deze derden maken wij in bewerkersovereenkomsten afspraken over het gebruik van je persoonsgegevens.

Bijzondere persoonsgegevens, bijvoorbeeld gegevens over uw gezondheid, verwerken wij op uiterst zorgvuldige wijze.

Strafrechtelijke gegevens verwerken wij alleen voor de in de data privacy wet- en regelgeving   genoemde doeleinden. Daarbij houden wij ons aan het Fraudeprotocol van het Verbond van Verzekeraars en het Protocol incidentenwaarschuwingssysteem financiële instellingen (PiFi). Persoonsgegevens betreffende criminele activiteiten, zoals fraude, kunnen wij bijvoorbeeld uitwisselen met andere financiële instellingen en met opsporingsdiensten.

Aan ons verbonden ondernemingen zijn bevoegd om de persoonsgegevens die wij verwerken met elkaar te delen voor de hiervoor omschreven redenen. Alle rechten en plichten, die hierop van toepassing zijn, zijn vastgelegd in bewerkersovereenkomsten.

Allsecur is onderdeel van Allianz. Allianz wereldwijd kent ook interne regels voor de internationale uitwisseling van persoonsgegevens tussen andere Allianz entiteiten buiten Nederland. Deze regels heten Binding Corporate Rules.

Op de verwerking van persoonsgegevens is de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. De volledige tekst van de gedragscode kun je raadplegen via de website van het Verbond van Verzekeraars (www.verzekeraars.nl). Je kunt de gedragscode ook opvragen bij het Verbond van Verzekeraars (Postbus 93450, 2509 AL Den Haag, telefoonnummer 070-333 85 00).

Om een verantwoord acceptatie-, risico- en fraudebeleid te voeren, kunnen wij je gegevens raadplegen en vastleggen in het Centraal Informatie Systeem (CIS) van de in Nederland werkzame verzekeringsmaatschappijen. Deze gegevens beheert de Stichting CIS (Bordewijklaan 2, 2591 XR te Den Haag). De doelstelling van de verwerking van persoonsgegevens bij CIS is voor ons als verzekeraar om risico’s te beoordelen en te beheersen en verzekeringscriminaliteit tegen te gaan. De gegevens die wij bij CIS vastleggen, worden gebruikt om de veiligheid en integriteit van de financiële sector te waarborgen. Ook worden gegevens geanonimiseerd gebruikt voor statistische analyses. Daarnaast leggen wij je klantgegevens centraal vast om personen, bedrijven, objecten en risicoadressen te kunnen vinden in het geval van ernstige calamiteiten, incidenten zoals verzekeringsfraude, of opsporingsactiviteiten door politie en justitie. Zie voor meer informatie www.stichtingcis.nl. Hier vind je ook het CIS privacyreglement.

Wij hebben passende maatregelen genomen om je bezoek aan en het gebruik van onze websites te beveiligen en om misbruik te voorkomen. Zo zijn alle medewerkers die van gegevens kennis kunnen nemen gehouden aan geheimhouding daarvan.

Hoe lang bewaren wij uw gegevens?

Wij bewaren je gegevens zo lang als nodig is om de aan de eerder genoemde redenen voor verwerking te kunnen voldoen en/of zo lang als wettelijk nodig is in verband met onze bewaarplicht. Dit betekent bijvoorbeeld dat:

  • wij je gegevens 5 jaar bewaren als er geen verzekering tot stand is gekomen;
  • wij je gegevens 10 jaar bewaren na beëindiging van de verzekering en er geen schade is;
  • wij je gegevens 5 jaar bewaren na sluiting van een schadedossier;
  • wij je gegevens 8 jaar bewaren na sluiting van een frauduleus schadedossier.

Welke gegevens uit externe bronnen gebruiken wij?

Wij vragen je informatie die wij gebruiken om ook informatie op te vragen bij andere partijen. Dit doen wij alleen voor de eerder genoemde redenen. Het gaat daarbij om partijen die gegevens leveren over de objecten die wij verzekeren zoals voertuigen en woonhuizen. Ook vragen wij informatie op bij dienstverleners die gegevens leveren over schadeverleden, fraude, rijontzeggingen, betalingsgedrag, bedrijven of over de kenmerken van postcodegebieden. Wij maken alleen gebruik van openbare bronnen of partijen die wij betrouwbaar vinden.

Wij gebruiken cookies op onze website

Een cookie is een klein (tijdelijk) tekstbestand voor op uw computer, tablet of mobiele telefoon. Deze cookies zorgen er voor dat u op onze website niet steeds dezelfde informatie te zien krijgt of moet invoeren. Zo kunnen wij de website gebruikersvriendelijker maken en u ook steeds relevante informatie aanbieden. Dat maakt het voor u makkelijker. Ga voor meer informatie over ons cookiebeleid naar https://www.allsecur.nl/cookies.

Welke rechten heeft u?

  • Het recht op inzage, correctie en eventuele verwijdering van je persoonsgegevens.
  • Het recht om ons te vragen de verwerking van je persoonsgegevens te beperken of staken als wij niet de juiste persoonsgegevens verwerken.
  • Het recht om je toestemming voor de verwerking van uw persoonsgegevens te allen tijde in te trekken. Het kan dan zijn dat wij je een product of een dienst niet langer kunnen aanbieden.
  • Het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens.
  • Het recht om je persoonsgegevens op te vragen zodat je deze kunt doorsturen naar een andere partij. Ook kan je ons vragen om uw persoonsgegevens door te sturen naar een andere partij.
  • Het recht om verzet aantekenen, ook tegen externe opname in CIS.

Wil je van deze rechten gebruikmaken, of heb je andere vragen over onze verwerking van persoonsgegevens, neem dan contact met ons op via privacy@allsecur.nl.

Meer informatie:

Wil je geen informatie over onze producten meer ontvangen? Bel ons of geef dit aan ons door via www.allsecur.nl. In onze nieuwsbrieven vermelden wij ook de mogelijkheid om je hiervoor af te melden.

Wij wijzen erop dat wij deze privacyverklaring van tijd tot tijd eenzijdig kunnen wijzigen. De meest recente versie van deze privacyverklaring kun je vinden op deze pagina. Wij raden je aan de privacyverklaring op deze pagina met enige regelmaat te bekijken.

Disclaimer

Wij spannen ons in om ervoor te zorgen dat de informatie op deze website en mobiele diensten correct is. Het kan echter voorkomen dat de informatie onvolledig of onjuist is. Allsecur is niet aansprakelijk voor eventuele schade die uit het gebruik van de informatie is ontstaan. Wij zijn ook niet aansprakelijk voor sites die wij niet onderhouden, waarnaar wordt verwezen of die verwijzingen naar onze site bevatten. Allsecur mag de inhoud van deze site en mobiele diensten zonder kennisgeving wijzigen.

Funnel entry

Nl